Omega 3         
         

Omega 3 jest skoncentrowanym wyciągiem najważniejszych składników NNKT oleju z łososia, sardynki i makreli.
Eskimosi na Grenlandii żywią się głównie darami morza: foki, ryby i owoce morza. Uchodzą oni za najzdrowszych na świecie. Nieznane są im choroby spowodowane nadmiarem cholesterolu. Dostarczają oni do swojego organizmu co najmniej 10 razy więcej kwasów Omega 3 niż Europejczycy. Okazuje się, iż 400 razy rzadziej chorują na serce.   Omega 3  :

   - niezbędna w profilaktyce przeciwnowotworowej szczególnie raka płuc, kości i jelit;
   - wspomaga leczenie chorób prostaty;
   - łagodzi dolegliwości reumatoidalnego zapalenia stawów i inne bóle stawowo-kostne;

   - zapobiega miażdżycy, chroni przed chorobą wieńcową, przed tworzeniem się żylaków,
   - obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów;
   - wspomaga leczenie nadciśnienia tętniczego;
   - przeciwdziała zawałom serca i chorobom mięśni sercowego;
   - zapobiega udarom mózgu, łagodzi migrenowe bóle głowy;
   - chroni centralny system nerwowy zapobiegając i łagodząc wiele chorób w tym stwardnienie rozsiane choroba Parkinsona;
   - jest budulcem dla mózgu (składniki Omega 3  stanowią 20% mózgu)  - pomaga w nauce, koncentracji u dzieci i młodzieży, wspomaga leczenie migreny, 
autyzmu, ADHD, padaczka ( epilepsja) , schizofrenia, choroba Alzheimera i wielu innych;
   - łagodzi objawy astmy i alergii wziewnej oraz chorób górnego układu oddechowego;
   - zapobiega wielu chorobom nerek;
   - wspomaga leczenie łuszczycy, trądziku i wielu chorób skórnych;
wspol


Najlepszy tego typu produkt na rynku polskim - OMEGA3 firmy CaliVita dostępna wyłącznie w kręgach elitarnych  tu>>>
 
.

Zdarza się, że ludzi z braku własnej wiedzy, nie do końca wierzą w skuteczność naturalnych produktów. Zwracają się więc do lekarza z prośbą o jego opinię o produktach, w celu potwierdzenia ich skuteczności i często spotyka ich rozczarowanie - więcej tutaj >>>
Ponieważ domeną lekarzy są leki farmakologiczne (chemiczne), najczęściej nie potrafią oni odpowiedzieć na pytania dotyczące naturalnych suplementów, a często też sami z zaciekawieniem oglądają produkty i proszą o jakieś informacje.

Pragniemy zatem pilnie podzielić się ostatnim naszym doświadczeniem. W czasie badań żywej kropli krwi, jakie przeprowadzała dla naszych Klubowiczów dr n. med. Danuta Broniarczyk- Pawłowska, zupełnie przypadkiem udało nam się zaobserwować wprost niezwykłe działanie preparatu Omega-3. Pierwsze badanie przeprowadzone zgodnie z zasadami na czczo i po wypiciu 1,5 litra wody, wykazało rulonizację czerwonych krwinek, co wskazuje na skłonność badanej osoby do zakrzepów i rozwoju miażdżycy (rys. 1). Powtórne badanie odbyło się po godzinie, podczas której badana zażyła tylko 1 kapsułkę Omega-3. W mikroskopowym obrazie krwi ukazał się zupełnie inny widok; zrulonowane wcześniej erytrocyty pływały nie posklejane i były bardzo ruchliwe (rys. 2 - obraz powiększony). Oczywiście oprócz fotografii tego obrazu krwi dysponujemy zapisem filmowym (w formacie mpg.) z tego badania.

 

 rys.1

rys. 2

Nie mogliśmy zatem uwierzyć własnym oczom, że produkt Omega-3 zadziałał tak szybko i tak skutecznie, rozklejając posklejane erytrocyty. Zatem, jeśli profilaktycznie stosujesz Omega-3, chronisz swój organizm przed miażdżycą i chorobami serca. Preparat polecany jest również we wspomaganiu leczenia wielu innych chorób, m.in.: cukrzycy, artretyzmu, osteoporozy, astmy, depresji, anoreksji, chorób skórnych (łuszczyca, trądzik), niektórych chorób oczu, w regulacji prawidłowego ciśnienia tętniczego i masy ciała, przy bolesnych menstruacjach, czy przy chorobach nowotworowych np. rak jelita, piersi i prostaty. Warto pamiętać o Omega-3 szczególnie podczas różnych uroczystości i świąt, kiedy spożywamy więcej niż zwykle. Wtedy automatycznie zwiększa się ryzyko zawału lub udaru, a pogotowie ratunkowe notuje znacznie więcej wyjazdów do takich nagłych przypadków.
Pomyśl o sobie i zacznij stosować naturalne produkty w postaci najlepszych suplementów na świecie Omega-3 firmy CaliVita.
To produkt który w dawce profilaktycznej ma moc leku, choć lekiem farmakologicznym nie jest!!!

Zawiera aż 1000 mg oleju rybnego z łososia, wraz z koncentratem najważniejszych składników w ilości:
 
  12% DHA ( kwas dekozaheksaenowy)    120 mg    
  18% EPA   (kwas ekiozapentaenowy)    180 mg    

oraz jako antyokasydant przeciw jełczeniu tłuszczy posiada witaminę E   10 mg

Taki skład zapewniający długą świeżość, bioenergię i siłę działania produkty, posiadają wyłącznie najlepsze produkty naturalne omega3, a na rynku nie  wszystkie produkty o nazwie lub zawartości omeag3 do nich należą. Dlaczego?  Przeczytaj o tym  dalej.

SŁOŃCE - ŹRÓDŁO ŻYCIODAJNEJ ENERGII NA ZIEMI

Wydawało się, że współcześni mężczyźni i kobiety stracili kontakt z potężnym rezonansem wewnątrz swoich własnych istnień, którego źródło jest połączone z siłą fotonową słońca. Wtedy, w latach sześćdziesiątych, pojawiła się książka zatytułowana: "Solar Energy and Man as Anthenna" oraz seria wykładów, oba autorstwa siedmiokrotnej kandydatki nagrody Nobla, dr Joanny Budwig.

Dr Joanna Budwig, zaobserwowała: "Sięgające ziemi promienie słoneczne stanowią niewyczerpalne źródło energii. Źródła siły w oleju mineralnym (benzynie), węglu, zielonych roślinach - żywności i owocach są oparte na energii dostarczonej przez promieniowanie słoneczne".

Obecnie już wiemy, że energia słoneczna występuje w postaci fotonów - najszybciej poruszających się, najmniejszych jednostek elementarnej energii, jakie dotychczas zostały poznane. Rośliny oceaniczne i lądowe przekształcają tę skoncentrowaną energię słoneczną w składniki, z których zbudowane są ich komórki i tkanki.
Flora planety jest zdolna przeprowadzać procesy fotosyntezy i bezpośrednio używać energii słonecznej. Więcej na ten temat tutaj>>>

Energia słońca jest przenoszona w roślinne biofotony.

Zwierzęta roślinożerne, żywiąc się "królestwem roślin", otrzymują pokaźną dostawę biofotonów słonecznych. Nasi przodkowie "myśliwi - zbieracze" również mieli ich pod dostatkiem w swojej żywności. Lecz jak my, dumni ludzie "dzielnego nowego świata" obecnie postępujemy?

Z obserwacji dr Budwig wynika, że:

"Można poprawić stan naszego własnego zdrowia, spożywając pokarmy, które bogate w elektrony, same schwytały siłę słońca. Wysoka liczba tych elektronów, obecnych w wiązkach fal energii słonecznej, znajduje się w nasionach oleistych."

"Z punktu widzenia nauki - wyjaśniała - oleje są nawet znane jako bogate w elektrony, niezbędne wielonienasycone tłuszcze."

Żywieniowiec Jordan S. Rubin zauważył:

"Wierzę, że gdy ktoś spożywa pewne pokarmy, bogate w nasycone tłuszcze takie jak mięso i nabiał ze zwierząt żywionych warzywami zielonymi i ziołami, otrzymuje bogate źródło tych elektronów".

Dr Budwig poczyniła duży krok. Jest jasne, że mężczyźni i kobiety, chcąc zachować witalne zdrowie ponownie muszą zacząć jeść właściwe pokarmy, aby zdobyć tę elementarną siłę słońca. Zadziwiające jest, że najbardziej chroniony układ w ludzkim organizmie, centralny system nerwowy, wymaga do optymalnej funkcji swoich błon komórkowych najbardziej nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza typu omega - 3. Interesujące jest również to, że Natura dostarcza kwasy tłuszczowe raczej w konfiguracji cis, która wiąże kwasy tłuszczowe w kształcie rybiego haczyka, niż w konfiguracji trans, która rozciąga cząsteczki do bardziej linearnego kształtu.

"Konfiguracja cis nieodłącznie wykazuje bardziej cząsteczkowe elektromagnetyczne napięcie niż postać trans. Czy jest możliwe, że konfiguracja cis to sposób przechowywania wewnątrz każdej cząsteczki specjalnej zmagazynowanej formy energii słonecznej?

BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUPLEMENTY - NAJLEPSZE ICH FORMY - OMEGA 3 firmy CaliVita

Już od dawna wiadomo, że brak odpowiedniej technologii podczas tłoczenia olejów ze zbóż i podczas produkcji suplementów typu Omega3, tran, beta karoten, witamina E, powoduje ich jełczenie. Te cenne oleje, podobnie jak warzywa i owoce, łatwo się psują, ze względu na wysoką podatność ich elektronów na oksydację.

Abyt temu zapobiegać do rybich olejów OMEGA3 firmy CaliVita, dodawany jest antyoksydant w postaci witaminy E 10mg. Ten naturalny konserwant doskonale przeciwdziała procesom oksydacji tłuszczy i ich jełczeniu. Inne produkty z rybich olejów typu tran czy omega3 nie zawierając tego typu dodatkowego zabezpieczenia antyokysdacyjnego, ulegają szybkiemu jełczeniu i stosując je nie mamy pewności, iż będą działać skutecznie w naszym organizmie. Stąd tak wiele osób stosuje suplementy kupowane w aptece i są oni rozczarowani, iż suplementy te nie działają skutecznie tak jak powinny. Ponieważ "diabeł tkwi w szczegółach" tak, jakość wysoka skuteczność tkwi w najlepszych technologiach produkcji oraz dodawaniu silnych antyoksydantów jako naturalnych środków zabezpieczających inne składniki w produktach naturalnych przez fermentacją czy ich jełczeniem jeśli chodzi o tłuszcze.

W latach pięćdziesiątych nadeszło szaleństwo oleju kukurydzianego. Producenci artykułów spożywczych zalali rynek, wprowadzającą w błąd opinię publiczną, zakrojoną na szeroką skalę kampanią, zamieszczając całostronicowe reklamy w państwowych czasopismach medycznych. Kampania ta przekonywała lekarzy medycyny, że olej kukurydziany (niezdrowo przeładowany kwasami tłuszczowymi omega-6) mógłby zapobiegać chorobom układu krążenia. Czysty nonsens!

Kolejna, znacznie gorsza zmiana pojawiła się z nastaniem procesu uwodornienia (proces nasycenia wodorem podwójnych wiązań), który zmienił oleje roślinne w półstałe tłuszcze naładowane wolnymi rodnikami ( związki powodujące choroby degeneracyjne i raka) - margaryny.

Stosując oczyszczanie produktów z otrębów i błonnika, stosowanie wysokich temperatur podczas tłoczenia olejów, pasteryzacja soków owocowo-warzywnych czy też uwodornienie tłuszczy w celu uzyskania margaryny, spowodowało masową produkcję niepełnowartościowego jedzenia, czy antyżywności.
Obecnie nasza dieta składa się głównie z tego rodzaju pożywienia, które jako gotową żywność do szybkiego przygotowania każdy może zakupić w sklepie.
Witalne siły tych, bogatych w fotony, naturalnych pokarmów nieprzetworzonych, w wielu procesach przetwarzania żywności zostały na zawsze utracone.

Zobacz jakim procesom poddawana jest powszechna do nabycia w sklepach żywność.
Zapoznaj się też z najnowocześniejszym procesem liofilizacji i dehydratyzacji, pozwalającym na zachowanie w całości cennych składników oraz bioenergii pożywienia oraz z naturalnymi formami konserwantów poprzez dodawanie witamin antyoksydacyjnych lub innych składników jak np. kwasu benzoesowego i cytrynowego, jako doskonałych naturalnych konserwantów pochodzących z przyrody ( zawarte w żurawinie, jeżynie, borówce i wielu innych owocach), dzięki czemu niepasteryzowane soki owocowe i warzywne, mogą być przez kilka miesięcy przechowywane w stanie surowym  ( więcej>>).

Jeśli chcesz stosować żywność i produkty naturalne zachowujące naturalne bogactwo witamin, chelatowanych minerałów, enzymów, aminokwasów i bioenergii, szukaj pokarmów produkowanych wyłącznie w najnowocześniejszych procesie technologicznym (np. liofilizowanych,  dechydratyzowanych lub tłoczonych na zimno jeśli chodzi o oleje). Jest ich coraz więcej na naszym rynku.
Szczegóły tutaj - www.zarzyccy.pl/liofilizacja.html

TŁUSZCZE ŻYCIA  - OMEGA 3

Ostatnie trzy dekady były okresem bardzo intensywnych badań i pogłębiania wiedzy na temat omega - 3  wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (omega - 3 WNKT). Liczba raportów potwierdzających znaczenie omega - 3 WNKT w zapobieganiu chorobie niedokrwiennej serca stale rośnie począwszy od drugiej polowy lat 70 - tych. W tym okresie zbadano nadwyki żywieniowe Eskimosów grenlandzkich, tworzących populacje o małej umieralności z powodu choroby niedokrwiennej serca. Wyniki analizy składu diety wspomnianej grupy etnicznej wykazały, że Eskimosi wcale nie stosują diety ubogotłuszczowej i że około 40 % ich potrzeb energetycznych (kalorycznych) pokrywane jest z tłuszczów. Obserwowano bardzo małe spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych a duże omega - 3 WNKT.

Jak działają lecznicze tłuszcze omega3 ?

Uważa się, że mają działanie antyarytmiczne poprzez stabilizację aktywności elektrycznej komórek mięśnia serca, co powoduje spadek częstości groźnych dla życia arytmii (migotań komór), działają także przeciwzakrzepowo, co powoduje zmniejszenie agregacji płytek krwi i skurczu naczyń wieńcowych. Kwasy omega3 WNKT wpływają także na metabolizm tłuszczów. Udowodniono, że spożycie oleju rybnego zmniejsza stężenie cholesterolu całkowitego oraz trójglicerydów.

Gdzie znajdują się wspomniane omega - 3 WNKT?

Głównym ich źródłem są oleje rybne i roślinne (sojowy, rzepakowy, z siemienia lnianego), ale też tłuste ryby morskie: halibut, makrela, śledź, łosoś oraz rośliny strączkowe (soja, fasola), orzechy włoskie, siemię lniane, pory.

Piotr D. Banasiak lekarz medycyny

 

Z mojej praktyki lekarskiej...

Żylaki na nogach

Na mojej nodze, w stosunkowo młodym wieku, pojawiły się żylaki. Początkowo oznaczały jedynie problem estetyczny, szpeciły moje nogi, ale obecnie mam coraz większe problemy ze staniem. Pracuję w zawodzie fryzjera, mam 40 lat, więc jeszcze sporo zostało do emerytury. Czy można ten problem zlikwidować, czy już na zawsze on pozostanie?

     VeinCare to bardzo pomocny preparat w przypadku żylaków kończyn dolnych. Należy dwa razy dziennie cienko posmarować i delikatnie wetrzeć krem w bolące miejsce (w przypadku stanu zapalnego również należy nałożyć cienki warstwę, lecz bez wcierania kremu). Stan naczyń krwionośnych wspaniale poprawiają także nienasycone kwasy tłuszczowe - olej rybny Omega-3 oraz bioflawonoidy zawarte w C-Plus lub Protect 4 life, dlatego zalecam ich regularne zażywanie razem z VeinCare>>.

dr Edith Varga

Więcej na ten temat tutaj:  Omega 3

 Sklep Internetowy>>